neděle 2. září 2012

Posuď knihu podle obalu - 56

Toto meme je pořádané kažkou neděli Syki z knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku. Českou nebo originál? Na tom nezáleží, hlavní je, aby jste popsali obálku. Proč se Vám líbí nebo nelíbí, co Vás zaujalo... Více informací tady

http://data.bux.cz/book/003/535/0035352/large.jpg 
  
 
Mezi láskou a smrtí 

Meg Cabot 


Září 2012, Knižní klub 








Anotace - 
 Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička a strýček s pochybnou pověstí. Po počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné – je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam se v žádném případě nechce vrátit... Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti? První díl nové strhující „podsvětní“ řady.

 Knižní klub ponechal originální obálku a udělal dobře. Zase. U téhle obálky se mi nejvíce líbí kombinace barev hnědá - žlutá/zlatá. Dvě krásné barvy, které spolu umí vytvořit skvělý podtón pro ještě zajímavější nadpis  - Mezi láskou a smrtí ... zajímalo by mě, jak je nadpis v knize vysvětlen. Dívka na obálce - Pierce - vypadá celkem sympaticky ( i když je toho vidět opravdu málo :D )

2 komentáře: