pondělí 6. srpna 2012

Věty mého srdce - 7

Cílem tohoto pondělního meme je, abych ukázala jaký kousek z knihy mě zaujal a proč. Toto meme pořádá  Knižního útočiště  


Největší obrázek výrobku Inheritance Inheritance

Christopher Paolini
 
Není tomu tak dávno, co byl Dračí jezdec Eragon obyčejným chudým farmářským chlapcem a jeho dračice Safira pouhým modrým kamenem v lese. Nyní právě na nich závisí osud celé civilizace!

Dlouhé měsíce výcviku a bojů přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. A ta nejtěžší bitva je přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Aby zvítězili, potřebují být neskutečně silní a odvážní. Pokud to nedokážou oni, neporazí Galbatorixe nikdo. Druhá šance neexistuje.
Jezdec a jeho drak došli dál, než se odvážil kdokoli jiný. Ale podaří se jim porazit samotného krále zla a obnovit v Alagaësii spravedlnost? A pokud ano, co budou muset obětovat? 
 
 
Věta mého srdce 

,,Nejsme sami, maličký." 

Proč? 
 
(Možný spoiler) 
Celá série mi nehorázně přirostla k srdci a tato věta na sklonku knihy mi vnukla slzy do očí. Celý konec je takový smutný ... a právě tahle věta je nadějí na lepší zítřek.


2 komentáře:

  1. Já ti ani nevím jestli mi to přišlo smutné.Asi bych si nedovedla představit lepší konec :-) a stejně jako tobě mi tato série přirostla k srdci :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na jednu stanu to skončila moc dobře, ale víš jak to myslím... ;) Těším se na další možná pokračování už teď :D

    OdpovědětVymazat