úterý 12. června 2012

Review - Divergence






 Název - Divergence
 Autor - Veronica Roth  
 Díl - 1. 
 Rok vydání - 2012
 Počet stran - 341
 Nakladatelství - CooBoo






 Anotace - 
Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.

Reakce po dočtení - Už aby tu byl ten Insurgent!!!

Tumblr_m1zykngmq41r9z1z8o6_r1_1280_largeV budoucnosti lidstva se toho stane velice mnoho. Jednou z velmi důležitých změn, jsou i frakce, do kterých se lidstvo rozdělí, aby již dále nemuseli mezi sebou bojovat a mohli tak zvelebovat svět. Sečtělost, Mírumilovnost, Neohroženost, Odevzdanost a Upřímnost. V jedné frakci - v Odevzdanosti - žije Beatrice. Jenže frakce Odevzdanost žije pro druhé, snaží se napravovat společnost ať to stojí co to stojí a s těmito lidmi se Beatrice necítí dobře. Neumí na sebe nemyslet. Jenže to znamená, že by musela odejít od své rodiny, od svého života, od všeho co doposud znala ... když je Beatrice a jejímu bratrovi 16 let, musí se rozhodnout, zda zůstane v této frakci  nebo se rozhodne pro změnu, která ovlivní celý její život ... 

Tumblr_m1zykngmq41r9z1z8o7_r1_1280_large A Beatrice se odvážná dívka a rozhodně se pro změnu. A ne ledajakou. Díky tomuto rozhodnutí se však vystavuje riziku, o kterém dosud nevěděla a hrozí zde možnost, že se ji do dané frakce nepustí a tak skončí Beatrice jako odpadlík, ten nejhorší. 

Ale i za takovýmto příběhem dívky se rodí hrozba v podobě mocichtivých lidí, kteří se snaží ovládnout svět.

Tumblr_m1zykngmq41r9z1z8o3_1280_largeDivergence je samozřejmě jedna z nejočekávanějších knih tohoto roku a mě tedy rozhodně nezklamala. Tato dystopie se řadí mezi jedny z mých nejoblíbenějších knih a svojí originalitou si našla cestu i k hromadě jiných lidí. V knize najdeme vše, co si můžeme od příběhu přát. Adrenalin, dobrodružství, strach, nevědomost, touha po uznání, možná i ta láska..., rodinné vztahy a mnoho dalšího. 

A kdo si brousí zoubky na nějakého toho tajemného krasavce, tak ten jistě zklamaný nebude. I tady se najde mužský hlavní hrdina, který vám vezme dech svým chováním, tvrdohlavostí, neohrožeností,...

Kniha se čte opravdu rychle. Nevím, jestli mě hnala touha dozvědět se, jak to dopadne nebo lehkost čtení, kterým kniha musí zapůsobit na každého. 
Tumblr_m1zykngmq41r9z1z8o4_1280_largeTumblr_m1zykngmq41r9z1z8o5_r1_1280_large
Ale i když je Divergence skutečně dobré počtení, tak mě moc mrzí, že se tento příběh srovnává s Hunger games. Jediné, co tato série má společného je téma budoucnosti. To je vše. Obě tyto série jsou skvělé a nemělo by se kvůli této novince zapomínat na knihy, které se vám líbily předtím.

Je neuvěřitelné, že takový bestseller napsala teprve 23-letá Američanka, které nikdo v takový úspěch nevěřil. Ale díky bohu, že se nenechala odradit a psala a psala... až napsala knihu, která se překládá do mnoha jazyků.

Jsem ráda, že jsem měla možnost si tuto knihu přečíst a doporučuji ji dál, i když myslím, že z tolika kladných recenzí, kterých jsem četla na internetu to vyplývá asi dost jasně. 

Tímto jsem vám představila můj názor na tuto skvělou knihu, protože představovat knihu je již zcela zbytečné. Věřím, že tato dystopie se zařadí mezi dlouhodobě čtené knihy a až budu mít děti, tak si ji bude muset moje dcera povinně přečíst :) 

               

            Which one will you choose?                    

     ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺             


Žádné komentáře:

Okomentovat