neděle 3. června 2012

Posuď knihu podle obalu - 49

Toto meme je pořádané kažkou neděli Syki z knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku. Českou nebo originál? Na tom nezáleží, hlavní je, aby jste popsali obálku. Proč se Vám líbí nebo nelíbí, co Vás zaujalo... Více informací tady.
 



 
Dva meče 

Karolina Limrová








Anotace -
V ulicích Minneapolis řádí chladnokrevný vrah. Zanechává po sobě oběti, které nesou zjevné stopy mučení. Zatímco policie marně hledá jakoukoli stopu, lovci upírů vědí velmi dobře, s kým mají tu čest. Ví to i Daniel Phillips, ve dne řidič taxíku, v noci neúnavný lovec samotář, jehož do Minneapolis zavedla nešťastná láska. A ví to také Selena Torresová. Je silná, neohrožená a její touha po spravedlivé odplatě je účinnější než jakákoli zbraň. Selena Torresová však porušuje po staletí dodržované tradice. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je slepá. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je… upír.
 
Napřed jsem si myslela, že je to pokračování spisovatelčiny prvotiny - Dvě zrcadla. Ale jak napovídá anotace, tak to bude ( kromě upírů ) úplně něco jiného. Kniha mě zaujala hlavně kvůli spisovatelce.Že je to česká spisovatelka fantasy, ale přijde mi, že se tato obálka moc nepovedla. Dva meče, které vykukují na sebe z protějších stran mohly být výraznější, ale alespoň to ladí se samotným názvem knihy. Barva názvu knihy je docela křiklavá oproti jemnosti celé obálky, ale aspoň přivábí oko, které má nádhernou barvu. I když, co nám řekne oko o knize? Kdyby po stranách knihy byly nějaké ornamenty, tak si myslím, že by to obálku ihned zvedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat