čtvrtek 31. května 2012

Seriálový maniak - 1



Mnoho z nás sleduje plno seriálů, kterým byla předlohou kniha. Teď jsem se díky tomu rozkoukala na plno seriálů, které se mi mezi sebou pletou a tak jsem se rozhodla zapisovat si, kolik nebo co jsem za daný měsíc stihla shlédnout a podělit se s vámi o mé dojmy.

A tady můj první příspěvek k této měsíční rubrice... ;) 

Jako každý, jsem musela překousnout fakt , že tento měsíc končily řady všech zahraničních seriálů a my si tedy musíme počkat přes dva měsíce, než se zase budeme moci pustit do natěšeného sledování našich oblíbených hrdinů a seriálů. Já už se nyní koukám jen na The Vampire diaries a ten skončil opravdu dost dobře! Už jsem si říkala, jestli ten seriál vůbec kvůli zdlouhavému a nudnému ději filmaři zachrání a ejhle. Podařilo se a já se opravdu nemůžu dočkat, až uvidím další sérii ;) A přiznejte se! Kdo se dneska díval na Novu v 15:30 ? Já tedy ano a musím říct, že dabing není tak hrozný, jak jsem očekávala. Ano, originál je samozřejmě nezaměnitelný, ale například český hlas se mi zalíbil u Jeremyho, Caroline a u Matta. Ale u koho se mi hlas zase nelíbil, byla Elena a Bonnie. Tudy cesta u mě nevede... U Stefana je to tak 50 na 50 a Damon mi nevadí. Ale všimli jste si, že stejný dabér namluvil i zebru Martyho v Madagaskaru? :D
 
Na The Secret circle jsem se už přestala dívat před mnoha týdny. Děj mi přišel uměle ,,pocuchaný,, a už od začátku mi nesedla hlavní hrdinka Cassie. Poté, co jsem si přečetla knihy a zjistila, jak si filmaři zahráli s dějem, jsem se na seriál přestala dívat úplně. Televize CW seriál zrušila. 
 
Také jsem dřív sledovala The Lost girl - seriál o sukubě - ale i ten mě po pár dílech omrzel. Ale že by byl špatný se říci také nedá. Ale je na mě... jak to říct, dospělý? Asi tak. 

I já sleduji britský seriál o nenapravitelných chuligánech - Misfits. Nathan, Kelly, Curtis, Simon a Alisha tvoří různorodou partu, u které se musíte pobavit, i kdyby bylo před koncem světa. Tento seriál je hlavně pro pubertální vrstvu a musíme ho brát trochu s nadhledem, ale kdo se rád směje, tak je tady doma ;) 
 
Nyní jsem v třetí řadě u pátého dílu. Trochu mě mrzí, že s postupem dalších dílů se mění obsazení herců, což seriálu trochu ubližuje. Kdo ví, tak teď myslím Nathana a později má prý zbýt z celé party pouze Curtis. Myslím, že seriál je ke shlédnutí každou neděli na Primě Cool v pozdních hodinách.

Tento měsíc, jsem objevila nový seriál s názvem Once upon a time. Seriál je založen na pohádkách, kdy se pohádkové postavy jako Sněhurka, Červená karkulka, Šílený kloboučník... dostanou do skutečného světa pomocí  kletby od zlé královny, jenže na svojí pohádkovou minulost zapomenou a nyní žijí jako skuteční smrtelníci. Jen pár lidí ví, o co v tajemném Storybrooku skutečně jde. Na světě je zatím jen jedna série a tu jsem stihla shlédnout ani ne za týden. Pro ty, kteří si libují v pohádkách, napětí, tajemství... tak pro toho je tento seriál jako ušitý ;)
 
 
 
 
 Seriál se nejvíce točil v přírodě a v ateliérech, protože kvůli hradům, komnatám a různě pohádkovým stavbám a světům to nešlo jinak. Díky tomu je v seriálu vidět ,,ruka,, počítače, ale myslím, že se to dá překousnout. Na seriálu se mi také líbí, že na začátku každého dílu, když se na obrazovce ukáže název seriálu, se také ukáže i postava nebo bytost ve stínu, o které bude díl. Na tohle jsem přišla až někde u dvanáctého dílu... jsem hlava maková :)
 
Jak už jsem tady jednou psala, tak přes velké prázniny mám v plánu shlédnout seriály, na které přes školní rok nebyl čas. Tak například už se těším na Pretty little liars. The Hill, Teen Wolf, Super drbnu, Chloe King,... doporučíte mi ještě nějaký skvělý seriál?

8 komentářů:

  1. Vampire Diaries velmi pekne zachránili 8D ale mne sa to aj tak lúbilo, len sa im velmi často menili partneri a partnerky 8D
    Once upon a time je skvelý seriál a ja som ani nevedela o tej tvojej poslednej informácii! hneď si to idem pozrieť´, ako je možné, že som to prehliadla?...8D asi som bola príliš sústredená na seriál 8D už ho mám celý pokukaný 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Že jo, já si toho taky napřed nevšimla :D Ale teď na všechno čekat až do září, myslím, že mi asi klepne pepka :D

    OdpovědětVymazat
  3. Len som ťa chcela upozorniť, že ti nefunguje followerovský gadget :)

    OdpovědětVymazat
  4. Misfits a Lost Girl nepozerám, ale niekedy plánujem, inak som všetko videla. OUAT je skvelý seriál, len sa bojím aká bude 2.séria, TVD je moja srdcovka, síce je pravda, že 3 séria bola miestami slabšia, stále mali nejaký plán na Klausa a stále nič atd ale je to proste TVD :).. TSC som dopozerala do konca a to s tou "umelinou" máš pravdu, všetky postavy vždy vyzerali dokonale, atď, Adam mi pripadal ako zmachlený gay.. Dosť divné mi to prišlo, ale aj tak ma niektoré diely bavili a finále bolo skvelé. Síce si mohli poslednú scénu odpustiť, aby to nebolo až také otvorené.... Inak PLL si určite pozri, ďalej (ak si nevidela) odporúčam Revenge, Supernatural, Doctor Who, True Blood (toto je síce DOSŤ dospelé, ale toto sa dá považovať za veľkú upírinu), možno ešte Lying Game. Dúfam, že si sa môjho dlhého komentu nezľakla. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jéj tak tyhle seriály miluju !!! Ještě se mi líbí TSC jenom je škoda , že zrušili jeho natáčení a poslední díl nechají tak napínavě otevřený :/ Jinak moc pěkný článek ;) :)A souhlasím s Lexie , že Adam vypadal jako gay ;) Vždycky mi přišlo , že má namalovaný oči :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hotaru - Už jsem si všimla, děkuju ;)

    Lexie - U OUAT jsem taky zvědavá na pokračování, když už v druhé sérii budou pohádkové bytosti sami sebou ;) O Revenge jsem neslyšela, takže se na to určitě podívám. PLL jsem viděla do druhé řady a líbí se mi to, akorát ten čas není. Neboj nelekla jsem se :D

    T - Jsem ráda, že se ti seriály líbí ;) Na TSC jsem se pak už nekoukala, ale kamarádka říkala, přesně jako ty, že ten konec byl pěkně blbě ukončený, takže třeba možná ho zase někdy rozjedou.

    Mě u Adama spíše přišlo, že se snaží napodobit jeho vizáží Edwarda. Podobný účes, výrazná(podle mě namalovaná) pusa + zvýrazněné oči tužkou :D

    OdpovědětVymazat
  7. No, já jsem skoro se všemi seriály skončila. Ale teď, když čtu, že TVD... no možná se na to dokoukám. Jinak, o prázdninách bude určitě víc času, a až se budu nudit, tak bych se chtěla podívat na PLL (viděla jsem první dva díly), a Once upon a time - na to taky slyším dobré ohlasy. Na Teen Wolf jsem se dívala, asi na prvních deset dílů, pak mě to přestalo bavit, ale u některých dílů jsem se opravdu bavila. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Že jsi u těch Lhářek, zkus The Lying Game. Už se tuším natáčí druhá řada a knižní předlohu napsala stejná autorka, jako předlohu pro PLL. Potom určitě Game of Thrones, na HBO aktuálně běží druhá série. No a nesmím vynechat Tudorovce, i když to spadá do historie.

    OdpovědětVymazat