neděle 1. dubna 2012

Velikonoční knižní hop


A je tu čas na Velikonoční knižní hop, který pořádá Syki, které touto cestou děkuji za všechno, co pro ostatní bloggery dělá ;)

Plánovala jsem, že moje první giveaway bude až na narozeniny blogu, ale to nevadí ( soutěží totiž není nikdy dost). Takže, soutěž začíná dnes - 1.4.2012 a končí 10. 4. 2012. Takže máte celých 10 dní na hopkání mezi šestnácti blogy ( a to není vůbec málo;)) a očíhnout, kde se o co hraje.  Výherce zveřejním určitě do 15. dubna, tedy o víkendu. Ale když máme ty prázdniny, tak možná zkusím dřív, těšíte se na pomlázku? ;))

Pravidla
- Musí ti být víc jak 13 let
- Musíš být GFC následovatel
- Soutěž je určena pro Česko ( Omlouvám se Slovensko, ale určitě ještě nějaké soutěže budou ;))
- Soutěžíme od 1.4. - 10.4.
- Soutěžit můžeš jenom jednou
- Výherce má 48 hodin na zaslání e-mailu (Haiska1@seznam.cz) s adresou, jinak bude vylosován druhý v pořadí
- Bavte se při hopkání ;)

A o co soutěžíme? 




A já už můžu jenom popřát hezké hopkání a držím pěsti ;)






a Rafflecopter giveaway


P. S. - Omlouvám se začasování ve folmuláři, nejde mi to opravit :(

48 komentářů:

  1. Myslím si, že čeští spisovatelé jsou kolikrát dost podceňovaní, samozřejmě mnohem populárnější jsou knihy os zahraničních autorů, já sama si nevzpomínám, kdy jsem naposledy četla nějakou kniho od aktuálního českého autora (když neberu povinnou četbu) a celkem se za to i stydím... ale tak to prostě je.

    OdpovědětVymazat
  2. České autory moc nemusím ... tedy pokud přemýšlím o těch "dospělích", protože u nás není zase kdo ví jaký zástup fantasy pisálků (fantasy já ráda). Mám ale pár oblíbných českých mladých holek, které dokázali svá díla vydat ... těm fandím a držím palce. Škoda, že jich není víc. ... odpovídám na přezdávku Clare

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně, české autory moc ráda nečtu, ani nevím proč, protože se mezi nimi určitě najdou dobří, ale nějak mě to čtení prostě neláká. Dříve jsem hodně četla Lenku Lanczovou. A vlastně jsem taky četla prvotinu od Lucy Adams, ale ty starší autory jako Čapek, Foglar, Vančura to moc nečtu, jenom když musím...:D
    Jinak já v tom mám trochu zmatek, tak nevím, která přezdívka je dobře, tak tady radši napíšu obě jména:D buď luckily nebo Lucie Górecká...:D Já se v tom holt nevyznám..:D

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že někteří čeští spisovatelé píší velice dobře a jejich knihy stojí za to. Bohužel mi ale přijde, že těchto autorů je dost málo a v ČR jsme zahlceni knihami, které za nic nestojí...
    Mám ráda starší autory- Čapek, Seifert, ... Michal Viewegh taky píše velice dobře :)
    Po pravdě řečeno ale upřednostňuju zahraniční autory.

    OdpovědětVymazat
  5. Je moc málo českých autorů, kteří píšou fantasy. Klasičtí spisovatelé, jejichž díla máme všichni v povinné četbě, mi nic moc neříkají a ačkoliv si ráda přečtu něco od Shakespeara, takové RUR bych mohla klidně vynechat. Hrstka fantasy knížek od českých autorů tu ale je - třeba Odstíny života od Lucky Adamové jsou velmi dobrá četba. Zahraničním autorům se ale ti naši čeští nevyrovnají.

    OdpovědětVymazat
  6. Popravdě moc české autory nečtu, trošku se toho bojím. Ale rozhodně si nemyslím, že všichni píší špatně, stačí jen narazit na tu správnou knihu a žánr. Přemýšlím nad koupí několika slibných českých knih, které jsou docela oblíbené, jako je Nebezpečná láska nebo Tina Salo.
    Miya

    OdpovědětVymazat
  7. Já osobně s českými spisovateli právě moc zkušeností nemám, jelikož se jim spíše vyhýbám a upřednostňuji ty zahraniční. Obzvlášť žánry, které já mám ráda, tak pro ty moc českých autorů nepíše. Ale nemyslím si, že by psali špatně. Z těch českých čtu třeba knihy od Michaeli Burdové, která je spíše zaměřena na mladší a píše fantasy. Avšak já mám její knížky vážně ráda! Zrovna mám rozečtenou sérii Křišťály moci, což už je další počin této spisovatelky. Sice asi není moc známá, což je rozhodně škoda, ale psát vážně umí! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky k český spisovatelům, nemám nějak extra velký vztah. Možná je to tím, že jsem zatím knihy od českých spisovatelů nečetla.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Zmiňovaly jste zde Karla Čapka a doporučuji vám Hordubala (první část z noetické trilogie), možná se vám nebude líbit příběh, ale mnohem spíše důležitější je, jakým způsobem se ten příběh vypráví.
    Současný český autor, který stojí za zmínku, je Miloš Urban. Zde doporučuji jeho prvotinu Poslední tečka za Rukopisy.
    Zajímavým autorem je také Štěpán Kopřiva, vřele doporučuji jeho knihu Asfalt - plné akce a humoru.

    OdpovědětVymazat
  11. No, pokud nemyslíš ty "dinosaury" co už jsou dávno po smrti, tak k nim nemám žádnou averzi. Například Kateřina Petrusová má velmi slušný rozjezd. Ale je pravda, že já moc českých autorů nečtu - protože moc nepíšou to, co bych si ráda přečetla :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já se českým spisovatelům nebráním. Nelze říci, že máme nekvalitní spisovatele. Jen si prostě myslím, že my Češi jsme prostě jiní a tak i jinak píšeme :) Miluju Katku Petrusovou, její styl :) A hodně Ivu Procházkovou :) ta mimochodem v Německu získala za svou knihu Nazí ocenění... člověk se jen ptá, proč ne tady :)

    OdpovědětVymazat
  13. Českým spisovatelům se nebráním, naopak, knihy od nic čtu, mám i pár opravdu velkých oblíbenců, jako je třeba Neomillnerová :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám ráda české spisovatele a snažím se je vyhledávat. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám ráda české spisovatele, rozhodně si nemyslím, že jsou horší, než ti cizí. :) Jen jsou hodně podceňovaní. :)
    Například je teď jednou z mích nejoblíbenějších autorek Kateřina Petrusová. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Českých spisovatelů, kteří by mě nějak zaujali není mnoho. Asi to není jejich chyba, ale většinou to prostě není můj šálek čaje :) Ale třeba takovou Lusy Adams mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mám české autory celkem ráda, nevyhýbám se jim. Teda vyhýbám, ale jen nějakým, když člověk ví kam sáhnout tak je to v pohodě. Tak jasně, že tady nemáme velikán jako třeba v americe, ale myslím, že na tom malý český rybníček není úplně špatně...

    OdpovědětVymazat
  18. Dříve jsem české spisovatele nemusela a četla jsem knihy pouze od zahraničních autorů. To se ale změnilo s přečtením dvou knih, jedné klasické a jedné moderní: první je Romeo, Julie a tma (Jan Otčenášek) a druhou Nebezpečná láska (Kateřina Petrusková).

    OdpovědětVymazat
  19. České autory moc nečtu. Možná je to tím, jaké je dnes nepřeberné množství knih a naši autoři prostě tvoří jen zlomek a tak se na ně zase tolik nedostane. Také se mi někdy nelíbí jejich styl psaní, který je poněkud zvláštní. Samozřejmě ne vždy, ale já jsem zkrátka hodně vybíravá :D
    Z českých autorů se mi líbí např. Jarmila Loukotková, či Karel Čapek

    OdpovědětVymazat
  20. České autory zrovna nevyhledávám. Myslím si, že je spousta lepších zahraničních autorů, ze kterých si vyberu. Ale Lusy Adams já ráda!

    OdpovědětVymazat
  21. Hmmm :D Taky si nemyslím, že máme špatné autory... Ale já osobně teda radši zahraniční :D I když jsou i vyjímky :D (Lucy Adams... :D)

    OdpovědětVymazat
  22. České autory nečtu, ale ráda bych si přečetla Odstíny života a Dvě zrcadla.Ale čeští spisovatelé se ztrácí mezi americkými.

    OdpovědětVymazat
  23. No... upřímně si myslím, že knihy od zahraničních autorů jsou vždy lepší. Nebo od Čechů mohou být dobré, ale nesmí si hrát na americké spisovatele. Asi tak :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Myslím, že se to na naší scéně začíná zlepšovat - když beru žánr YA. Pokud to beru ve všech žánrech, tak mám ráda dost českých spisovatelů (taková česká klasika jako Kytice, nebo básničky od Žáčka nejsou k zahození :)

    OdpovědětVymazat
  25. No, zas tolik knih od českých autorů nečtu. Ale například Lenku Lanczovou čtu od nějakých 13 let a přečetla jsem zatím všechny její knížky a pořád mě baví. Jinak jsem nedávno četla Odstíny života a musím říct, že mě překvapilo, že na to, že je to od české autorky, tak je to velice dobrá knížka. Většinou toho od českých autorů zas tolik nečekám a už vůbec ne v tomhle žánru :)

    OdpovědětVymazat
  26. Velmi dobrá otázka. Připadá mi, že se čím dál víc na trh dostávají i naši čeští autoři a za to jsem velmi ráda..:) Já třeba osobně zbožňuji Petru Neomillnerovou..:) a vím, že jsou i jiní velmi dobří čeští autoři. Já s nimi osobně tedy nemám moc velkou zkušenost, ale můj brácha se v českém knižním vyskytuje velmi často a doma jeho sbírka knih tvoří, práva knihy od českých autorů..:)

    OdpovědětVymazat
  27. Upřimně, je to docela smutné, ale raději mám zahraniční autory. Asi je to tím, že čeští autoři mají prostě české myšlení a to mi nepřijde tak zajímavé - pro mě zajímavé (!). Najde se samozřejmě řada výjimek, spousta českých autorů píše skvěle, ale už jen díky své prvotní myšlence a vztahu k nim se do jejich děl zase tolik nehrnu. Ovšem myslím si, že se pro ně situace na našem knižním trhu zlepšuje i když by určitě měli dostat daleko více prostoru... A ti z dřívějších dob? K těm jsem zatím nepřičichla vůbec.

    OdpovědětVymazat
  28. Upřednostňuji pouze pár českých spisovatelů/spisovatelek, které znám hlavně díky povídkám a obdivuji je, ale myslím, že mnohem vyšší kalibr jsou holt spisovatelé světoví. Samo, že se i u nás najde několik klenotů, ale holt jsou češští spisovatelé hodně opomínáni.:(

    OdpovědětVymazat
  29. Čeští spisovatelé nejsou mí nejoblíbenější. Možná někteří z nich píšou kvalitní knihy, ale není to to pravé ořechové, to nejvyhledávanější mezi mladými, jako jsem já. Přijdou mi jejich díla strašně zastaralá, radši sáhnu po něčem upírském a nadpřirozeném a více kvalitnějším než je zrovna česká četba =D

    Natálie Š.

    OdpovědětVymazat
  30. České spisovatele moc nevyhledávám (maximálně nějaké ty autory/ky dívčích románků), ale v poslední době mě zaujala Kateřina Petrusová (Nebezpečná láska) - z mafiánského prostředí.

    OdpovědětVymazat
  31. Je pravda, že české autory nijak nevyhledávám. Nevím, proč, asi proto, že mi většinou jde proti srsti, že se knihy většinou odehrávají u nás. Na druhou stranu klasika se mi čte o něco trochu líp od autorů českých. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Já české spisovatele miluju a ani ti slovenští nejsou k zahození! :)) Samozřejmě myslím pravou fantasy jako Neomillnerová, Kulhánek, Procházka, Žamboch, Červeňák apod. Brouzdám i mezi novějšími autory, ale tito jsou zatím nejvýše. x))

    OdpovědětVymazat
  33. Nu... abych pravdu řekla, tak jsem je moc nemusela, ale po přečtení pár kousků... 15minus, Odstíny života ;), Sladká jak krev... Jo, někteří jsou vážně dobří a určitě se chystám i na další kousky českých autorů :)...

    OdpovědětVymazat
  34. Poslední dobou se snažím do své četby řadit i české autory, protože jsem se jim, nerada to přiznávám, víceméně vyhýbala, načetla jsem jen povinnou literaturu k maturitě, od té doby téměř nic. :) O českých spisovatelích si myslím, že nám mají co nabídnout a jejich tvorba je stejně úžasná, jako ta zahraniční. Ovšem nejvíce mě zaujala až díla autorů od 19. století po některé současníky. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Co si o nich myslím? O těch nových, ať táhnou protože tady tomu všemu vládne Wiewegh, kterého prostě nesnáším. Jinak ti starší už jsou mi sympatičtější takové 19. století to byli mistři :)

    OdpovědětVymazat
  36. Myslím,že naši autoři jsou dost dobří. Třeba takový Miroslav Žamboch se dostal i na Polský trh. Ale i další - Pavel Renčín, Jiří Kulhánek, Petra Neomillnerová a další...

    OdpovědětVymazat
  37. Takže na úvod, skvělá cena ! :) Já abych pravdu řekla, podle mě jsou čeští spisovateté docela dobří. Ale když vidím v knihkupectví dvě knihy a to jednu od českého spisovate a druhou od zahraničního, sáhnu po té cizí. Nevím proč, ale přijde mi, že když se ta kniha přeložila do našeho jazyka, tak přeci musí být alespoň trochu dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  38. Myslím, že čeští autoři jsou dobří, ale nejsou moc zmiňovaní, tedy aspoň ty nový, kromě těch, kteří tvoří už nějakou dobu.

    OdpovědětVymazat
  39. Myslím, že čeští autoři nejsou špatní, přesto mám radši ty zahraniční.

    OdpovědětVymazat
  40. Čeští auotři nejsou špatní, ale radši vždy sáhnu po¨knize od cizího autora než českého.. =)

    OdpovědětVymazat
  41. Napsala jsem do formulare prezdivku Mish ale jsem Connie :)

    OdpovědětVymazat
  42. České spisovatele nějak zvlášť nevyhledávám, ale pokud na jejich knihy narazím, ráda si je přečtu.

    OdpovědětVymazat
  43. Moc se o české spisovatele nezajímám, ale když jsem byla mladší přečetla jsem několik knížek od Lenky Lanczové a moc se mi líbily :-) momentálně už nějakou dobu pokukuji po Odstínech života od Lucie Adamové ;-)

    OdpovědětVymazat
  44. o české spisovatele se moc nezajímám snad už jen kvůli našemu učiteli (teď mám na mysli starší díla). a ti novější mě neosloví, protože mi přijdou jejich knížky prázdné, o ničem (myslím třeba Viewegha). ale určitě se v každé zemi najde spisovatel/ka, který dokáže ohromit celý svět, nevyjíma té naší :))

    OdpovědětVymazat
  45. O českých spisovatelích moc velký přehled nemám a upřímně se o ně ani moc nezajímám. Mezi moje oblíbené patří akorát Lusy Adams, autorka Odstínů života.

    OdpovědětVymazat
  46. Mám české spisovatele ráda. Jsou podle mě dost nedocenění. Hlavně ty starší.

    OdpovědětVymazat
  47. Většinou čtu jenom zahraniční spisovatele, z těch českých jsem četla tak max. Dvě zrcadla, což se mi moc nelíbilo, tedy mimo ty z povinné četby. Karel Čapek je fajn.

    OdpovědětVymazat
  48. Abych se přiznala, tak co se týče českých spisovatelů, nemám vůbec přehled. Tedy kromě povinné četby, díky ní aspoň co se klasiky týče něco málo vím. Ale ze svého oblíbeného žánru (fantasy) české spisovatele nevyhledávám, protože mi moc nesedí, ale jsou i vyjímky. Nicméně, když se podívám na jiné žánry, rozhodně nejsou češi špatní a dokonce je důležité mít i "své" autory...

    OdpovědětVymazat