pátek 6. dubna 2012

Review - Magie mrtvých




 Název - Magie mrtvých
 Autor - Ilona Andrews
 Díl - 1.
 Počet stran - 255
 Rok vydání - 2011
 Nakladatelství - Fantom Print










Anotace - 
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie…
Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla. Pistole se zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů.
Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd – a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout.

Reakce po dočtení - Tahle Kate je tedy sakra ostrá :D

Svět už není to co býval. Věda ustoupila do pozadí a v hlavní roli účinkuje magie. Na zemi se už mohou volně potulovat vlkodlaci, čarodějové,  upíři a všelijaké mýtické potvory, které potřebují zkrotit. Od toho je tady Kate, žoldák, který dokáže bojovat tak, jako skvěle házet sarkastické posměšky. 

Jenže sranda jde stranou, když někdo nebo spíše něco zabije jejího opatrovníka, Grega - Mystika. Rozhořčená Kate se vydá na cestu za Gregovým vrahem a neohlíží se na nebezpečí, které na této cestě budou jistě na denním pořádku. 

Greg byl vysoce postavený muž, ale jeho vražda není jediná, která postihla Atlantu. I vlkodlaky a upíry sužují vraždy. A právě tyto dvě nepřátelské skupiny se pokoušejí obvinit navzájem. Ale co když to je úplně jinak, než je to naservírované před nosem? 

V pátrání pomáhají Kate vlkodlaci. Smečka ji doprovází a spolu s Pánem šelem, Curranem, na cestě. Ale není to vůbec lehké, jak si Kate myslela a pomalu začíná přemýšlet, jestli si na své bedra nevzala až příliž mnoho úkolů a zodpovědnosti. 

Tato kniha se mi do poloviny četla opravdu špatně. Nevím proč, ale až od poloviny jsem se začetla a knihu neputila. Děj mě pohltil a mě se nehorázně líbily části, kde se Kate s Curranem hařteřili jako malé děti. Knihu byl bych doporučila tak od 14 let, jelikož se zde hovoří sprostě, ale k daným situacím se mi to líbí.

Kate je hrdinka, která je svá a nehodlá se měnit, jen aby se ostatním zalíbila. Musela jsem se začíst, abych si na ni zvykla, ale pak to bylo v pohodě. Je opravdu odvážná a já se nemůžu dočkat, jestli se to tedy v dalších dílech stane, až se dají dohromady s Curranem. Prosím :D


☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

Žádné komentáře:

Okomentovat