středa 28. března 2012

Review - Pokrevní pouta

 




  Název - Pokrevní pouta
 Autor - Richelle Mead
 Díl  - 1
 Počet stran - 330
 Rok vydání - 2011
 Nakldatelství - Domino







 Anotace -
Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného.
Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnou uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí.
Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev…

Reakce po dočtení - Wow, skvělé překvapení!

Sydney Sayge je alchymistka s otcem, který pořádně neví, co je rodičovská láska s matkou, která je pravým opakem svého otce a se sestrou, která se později stane také alchymistkou. Co alchymisti dělají? Snaží se uchránit lidstvo před těmi hroznými monstry vampýry. Je to proti přírodě a to už je samo dost o sobě katastrofa. 

Sydney je po pomoci Rose Hathawayové ve svém světě alchymistů za zrádkyni. Nebo za tu ,,milovnici upírů" což je nehorázná nadávka. Proto, aby očistila svoje a rodiny jméno se vydává místo své sestry na cestu, kde musí ochránit sestru nynější královny Lisy Dragomirové - Jill. Spolu se strážcem Eddiem jedou na předem určeném místo do Palm Springs, kde je sluneční žár na denním pořádku. Je tohle vhodné místo pro vampýry? 

Sydney je zde s dalším alchymistou, kterého by nejraději uškrtila. S Keithem se kterým má nevyřízené účty... Když společně Sydney, Jill a Eddie začnou chodit do školy jako sourozenci, poznáváme nové lidi. Někdo je dobrý, někdo ne. A Sydney si pomalu začíná uvědomovat, že lidé dokáží být horší než samotní vampýři. 

Ale je tu další vampýr. Adrian Ivaškov. Namyšlený, arogantní a... hezký Moroj, o kterém Sydney neví, co si má myslet. Vyvolává v ní pocity, které jsou jí neznámé. 

Než si přečtu knihu, tak si většinou přečtu recenze, které už jsou na světě od ostatních bloggerů. Na tuhle knihu jsem se ale vrhla hned, jak jsem na ni měla čas. A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Byla jsem nadmíru spokojená, když se na scéně objevil Adrian, protože toho mám ráda už z VA a bylo mi ho strašně líto, když začal popisovat, co mu Rose s Dimitrijem provedli. Jill byla... nezletilá. Jak výstižná přezdívka, byla takové velké dítě a Eddie byla postava, která potřebuje ještě čas a větší prostor, než ho začnu soudit. 

A Sydney? Sydney byla holka, která musela mít nadevším kontrolu. I nad sebou. Takže jsme se pod její masku sebekontroly mohli podívat jen někdy, ale jinak to byla docela fajn změna. Rose byla skvělá hrdinka, ale už to není její příběh.

Ale co bylo nejlepší! V knize jsou dvě linie příběhu a jedna se vyřeší někde za půlkou, takže si člověk myslí, že už se tam nemůže stát, ale opak je pravdou. Posledních 20 stránek jsem přečetla ani nevím jak a ten, co všechno spáchal, byla ta nejnepravděpodobnější postava, která jen v knize mohla být. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu - Zlatá lilie.

☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺ 

 


6 komentářů:

  1. Taky se mi to moc líbilo a jsem zvědavá na další díl ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Se čtením téhle knížky trochu váhám, jelikož Vampýrskou akademii mám vážně ráda, ale teď se bojím, že z téhle knížky bych mohla být zklamaná, že se mi nebude líbit. Sice jsem četla spoustu pochvalných recenzí, ale... Stále nevím. No, tak uvidíme. Možná si to jednou přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsem tuhle knihu dočetla. A vážně jsem nečekala, že bude táák skvělá!!!! Vampýrská akademie byla úžasná, ale od Pokrevních pout jsem moc nečekala...

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu je to takhle dobrý? Já mám totiž strach, aby mi to nezkazilo celkový dojem z Vampýrský akademie.

    OdpovědětVymazat
  5. Vampýrskou akademii jsem si dost oblíbila. Ale měla jsem ji pouze půjčenou od kamarádky, ale tuhle navazující sérii jsem se rozhodla už koupit :) První díl už mám přečtený a je fakt hodně dobrej :) možná se mi tak líbí taky proto, že už ve Vampýrské jsem si zamilovala Adriana :)

    OdpovědětVymazat
  6. jéé, holky vy mě utrápíte. já ji ještě nečetla, ale asi se ukoušu. hned ve středu se po ní půjdu podívat do našeho skromného knihkupectví :D VA jsem četla a jsem z ní nadšená, tak věřím i Poutům :))

    OdpovědětVymazat