neděle 29. ledna 2012

Review - Stefanovy deníky, Chuť krve




Název - Stefanovy deníky, Chuť krve
Autoři -L. J. Smith, K. Williamson, J. Plec
Rok vydání - 2011
Počet stran -  216
Nakladatelství - Fragment












Anotace -
Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky. Stefan a Damon Salvatore se stali upíry a musí se vypořádat s následky svého osudu. V rodném městečku Mystic Falls už pro ně není bezpečno. Na každém kroku je pronásledují lovci upírů. Vydají se tedy do New Orleans, které nabízí pokušení, ale i nebezpečí. V patách jim je totiž sadistický majitel cirkusu…

 Reakce po dočtení - Bývalý Stefan byl docela čertík :D

V této knize již nejsme na pozemku Veritas, ale přesouváme se do New Orliens. Velkolepého loviště, kde se bude moci Stefan dobře bavit. Bohužel s upíří proměnou se toho dosti změnilo. Například takový vztah mezi oba bratry. Zatímco Stefan si užívá být upírem, Damon je zdrcený smrtí Katherine a nechce (ne)žít jako monstrum. V tomto městě se jejich cesty rozdělí. 

 Stefan si užívá lidské krve do té doby, kdy nenarazí na Lexi. Lexi je velice stará a velice silná. Pomáhá Stefanovi s jeho chutěmi, ale není to tak lehké jak se na první pohled zdá... Souhrou událostí se Stefan dozvídá, že se jeho bratr Damon dostal do problému. Zajal ho cirkus a chce ho použít jako atrakci v souboji s zdravou šelmou. Půjde ho Stefan zachránit? Udobří se bratři? 

  Stefan se nám ale vybarvil. Zatímco ze seriálu ho známe jako neviňátko, tak zde je za opravdového rozparovače, který nechodí pro smrt daleko. Damon je zde v roli smutného bratra, který touží dostat zpět svoji lidskost a svoji lásku Katherine. Jaká ironie vůdči součastnosti. I když postupem času cítíme, že se charaktery postav mění, tak mi to vcelku nesedí. Jsem zvyklá, že Damon je ten bad boy a ne Stafan.


V knize se objeví několik nových postav, které děj okoření a dalo by se říct, že s ním i pěkně zamíchají. 


Musím říci, že druhý díl Stefanových deníků se mi četl o něco lépe. V prvním díle jsme poznávali nějaké útržky ze seriálu a tím jsme se ochudili o nějaké to překvapení, ale v druhém máme vcelku překvapivý závěr.


Ne, já si to neodpustím. Obálky této série se mi hrozně moc líbí. Jsou daleko hezčí než originální obálky, kde se poukusili napodobit originální obálky Upířích deníků s polovinou obličeje.

 Třetí díl Stefanových deníků se jmenuje Prokletí a vyjde 15.2. 2012


☺☺☺a půl/☺☺☺☺☺



1 komentář: