středa 23. listopadu 2011

Review - Bezchybná






Název - Bezchybná
Autor - Lara Chapman
Rok vydání - 2011
Počet stran - 198
Nakladatelství - CooBoo








Anotace:
Sarah má před sebou poslední ročník střední školy. A i když je trochu knihomol a chce se dostat na prestižní univerzitu, aby mohla studovat žurnalistiku, doufá, že by třeba mohla potkat také svou první velkou lásku. A pak přijde do třídy Rock, a jako by se sny staly skutečností. Ovšem má to dvě drobné vady na kráse. Jednou z nich je její neúměrně velký a nepřehlédnutelný nos a druhou fakt, že se do Rocka zamiluje také její nejlepší kamarádka – bezchybná Kristen. Sarah se tak stává novodobým Cyranem, trpícím pro štěstí svých nejbližších. 

Reakce po dočtení - Já chci další díl!!!
 Asi jsem opravdu hrozně povrchní, ale napřed se mi do knihy vůbec nechtělo. Ano, je to tou obálkou. Ale jsem strašně ráda, že jsem se do knihy pustila. Víte, tento příběh není pouze vymyšlený, ale může ho prožívat každá z nás. Sarah se líbí kluk, kterého nemůže mít. A i když se nechce měnit kvůli okolí, sama si někdy pokládá otázku, jestli se svým vzhledem  něco neudělat. 

Sarah je dívka, která až na posměšky kvůli svému velkému nosu, žije v celku poklidný život se svojí maminkou - reportérkou -  a kocourem v domě. Ráda si povídá se svojí nejlepší kamarádkou Kristen a miluje literaturu. Jenže tenhle klidný život se změní, jen co do školy přijde nový student Rock. Je to ten nejdokonalejší kluk, kterého kdy Sarah viděla a když k tomu zjistí, že se zajímá o literaturu jako ona sama, je bezhlavě zamilovaná. Jenže nebylo by to správné, kdyby se neobjevila v knížce zápletka. A tady je zápletka v podobě Kristen. Kristen je jedna z nejoblíbenějších holek na škole a když uvidí Rocka, tak se i ona do něj zamiluje. 

Ačkoliv cestujeme za krásou po celém světě, 
nenajdeme ji, pokud ji nenosíme v sobě.
 - Ralph Waldo Emerson

A máme tu milostný trojúhelník. I když ne, tak úplný. Sarah se pro štěstí své nejlepší kamarádky Rocka vzdá a ještě jí pomáhá s jejich vztahem v podobě vzkazů, které Sarah píše Rockovi za Kristen na Facebooku. Jenže když si čte Sarah Rockova krásná slova, která bohužel nejsou určena jí, přestane s pomáháním. Co vlastně Rock v Kristen vidí? Krásu? A co vidí vůbec v Sarah? Kamarádku? 

Sarah jsem si moc oblíbila. Byla to tichá avšak velice oddaná kamarádka, která chtěla pomoci své kamarádce zuby nehty. Nedívala se na své city do té chvíle, kdy viděla, že tudy cesta nevede. Zvláštně formulováno, já vím, ale pasuje mi to sem. 

A Rock? Rock byl strašně hodný kluk. Já myslela, že tenhle druh už do čista vyhynul ;) Sice nevím, jestli ve skutečném světě by se takový hezký kluk, se slabostí pro literaturu, našel, ale Rocka jsem si oblíbila od prvního setkání. 

Každou kapitolu nám uvádí moc hezké citáty od známých i neznámých autorů. A já jsem opravdu moc ráda, že jsem si Bezchybnou přečetla. 


☺☺☺☺/☺☺☺☺☺
Pro krásu není důvod. Prostě existuje.
 - Emily Dickinsonová 

2 komentáře:

  1. musím říct, že mě taky dost odrazuje ta obálka... i když věřím, že knížka by mohla být dobrá. :) No, nedávno jsem ji viděla v knihovně, tak si ji určitě někdy půjčim.

    OdpovědětVymazat