úterý 25. října 2011

Review - Aréna smrti

 
 
 
 
 
Název - Vražedná pomsta, Hunger games
Autor - Suzanne Collins
Rok vydání - 2010
Počet stran - 335
Nakladatelství - Fragment
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anotace - 
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Reakce po dočtění - Sakra, rychle další díl!!!

Na začátku knihy se setkáváme s nyní pohodlým životem Katniss a její rodiny. Celý jejich život se od základů změnil. Už nemusejí hladovět, spát v zimě a na tvrdých postelých. Přestěhovali se do venice vítězů, do domu, kde je teplo a útulno a jejich sousedé jsou Peeta a Haymitch. Mají dost peněz do konce života. Všechno je skvelé nebo není?


Něco by se našlo. Po události se sebevražedným činem, kdy si chtěli vzít Katniss s Peetou jedovaté bobule se rozjely dohady, že to nebyl gesto z čiré lásky a strachu o toho druhého, ale že to bylo gesto, které mělo značit odpor Kapitolu.  


A kvůli těmto dohadům, kterým věří  bouřící lidé z krajů, se dostavil prezident Snow ke Katniss domů a patrně ji vyhrožoval, že jestli nenapraví svůj čin s bobulemi na turné vítězů ( kde budou vítězové cestovat po krajích ) tak ublíží všem, které má Katniss ráda. A to nemůže dovolit. Jenže při turné se to ještě trochu více vytrhne kontrole a kraje se postupně připravují na povstání. 

Bohužel prezident Snow vyhlásí, že letošní Čtvrtoher se muzí zůčastnit všichni vítězové z krajů. Takže Peeta s Katniss se musí vrátit zpátky do arény. 



Z Katniss se stal znak odporu proti Kapitolu a znak svobody. Stal se z ní REPRODROZD. Cinna upravil její šaty, které ji měli znemožnit, ale díky němu se šaty proměnily v reprodrozdí oblek. Reprodrozd je malován na sušenky, někdo ho nosí jako šperk, nebo vyrytý na hodinkách. Také se dozvídáme, že ve Třináctém kraji možná není tak pusto, jak se mnozí domnívali...ale co se tam tedy děje?






Druhý díl se mi líbil více než první. Četl se mi opravdu dobře. Stránky ubýhaly jako voda a já najednou byla na konci knihy. Až mě to zamrzelo, ale aspoň teď můžu být natěšená na další díl.
Ve druhém díle bylo rozhodně více akce, napětí a emocí. Napětí mě tedy doprovázelo ruku v ruce s každou stránkou. A emoce? Víte, já jsem určitě Team Peeta a proto mě štvou okamžiky, kdy si přiznává, že se jí líbil čas strávený s Hurikánem ( To počeštění je příšerné, já vím ) 
Katniss jsem si v druhém díle i více oblíbila. Možná proto, že se z vynucené lásky stáva láska upřímná, ale Katniss si to moc neuvědomuje. 


☺☺☺☺☺/☺☺☺☺

 



1 komentář:

  1. HG je dle mého názoru skvělá série. Já zrovna dnes dočetla poslední díl. Upřímně se mi ale dvojka líbila nejvíc. Bylo tam opravdu pár (no docela dost) okamžiků, kdy jsem zůstala na stránky hledět s otevřenou pusou :D.

    OdpovědětVymazat