neděle 18. září 2011

Posuď knihu podle obalu - 15

 
 
Toto meme je pořádané každou neděli Syki z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ni zaujalo, proč se vám líbí nebo nelíbí,... 
                                                         Více informací najdete tady.
 
 
 
 
 
Můří deníky 
od Rachel Kleinové
 

 

 

 

 Kniha vyjde v říjnu

 

 

 

Anotace-

Šestnáctiletá hrdinka, žijící v luxusní internátní škole, si zapisuje do deníku sve nejtajnější myšlenky. Ovládá ji stále rostoucí posedlost spolužačkou, se kterou sdílí ložnici, Lucy Blakeovou, a nemyslí na nic jiného než na její přátelství s novou žákyní Ernessou, tajuplnou, náladovou bledou kráskou s uhrančivým pohledem. S Ernessou jsou spojeny ponuré klepy, podezření a tajemství i řada hrozivých nehod. Školou se šíří hrůza a Lucy už neví, co je skutečnost a co je jen výplod zjitřené představivosti. Tajuplná, hrůzná atmosféra v sobě spojuje všechny děsy, touhy a úzkosti dospívání. Středobodem deníkových záznamů je jediná otázka: je Ernessa skutečně upír, nebo vypravěčka uvízla v horečnatém světě vlastní fantazie?

 

Tato obálka mě něčím děsí. Nevím čím. Jestli tou černou přikrývkou, co má dívka na coveru, čímž to vypadá, jako by přišla z pohřbu nebo nevím. Přijde mi, že i její výraz je takový... mrtvolný. 

 Je hezké, že růže i jméno autorky jsou stejnou barvou. Ta růže mi přijde jako jediná na té obálce obtimistická.

Ale pořádně nedokážu napsat, proč jsem si tuto obálku dnes vybrala. Prostě mě zaujala a já nedokážu říct jestli v dobrém nebo špatném slova smyslu. 



1 komentář:

  1. Přiznávám... mě se nelíbí :D... nechápu, proč nenechyli originál...

    OdpovědětVymazat