úterý 30. srpna 2011

Review - Na velikosti nezáleží






Název  - Na velikosti nezáleží
Autor - Meg Cabot
Počet stran -  239
Rok vydání - 2009
Nakladatelství  - BB/art









Anotace -
Vypadá to, že se na plnoštíhlou Heather Wellsovou, bývalou pubertální pophvězdičku a současnou zástupkyni vedoucího jedné newyorské koleje, konečně usmálo štěstí. Začíná při práci studovat a co víc, má nového přítele, takže ji už tolik nezaměstnává neopětovaná láska k bratrovi jejího bývalého snoubence, soukromému detektivovi Cooperovi. I když ani teď není Heatheřin život žádná procházka růžovou zahradou: studenti se začínají bouřit, její otec se hodlá vrhnout do nějakého nového podnikání a přítel se jí chystá položit jistou životně důležitou otázku, na kterou se Heather momentálně vůbec nechce odpovídat. A její nový šéf je pěkný protiva… Jenže zase ne takový, aby si zasloužil skončit s kulkou v hlavě! Policie navíc z vraždy obviní nevinného – vedoucího studentských odborů, do kterého je až po uši zamilovaná jedna Heatheřina kolegyně. A tak se Heather navzdory všem varováním a dobrým radám opět pouští do pátrání na vlastní pěst. Dá se vůbec tohle všechno nějak rozumně zvládnout, když přitom člověk smí sníst jenom 1 500 kalorií denně?

Reakce po dočtení  - Super happyend!



Náš začátek konce série o Heather a jejího světa -
 V minulém díle nás Meg napínala, co se stane s bratrstvem, ale už víme, že to skončilo dobře. Co dobře. Heather dostala za učitele učitele matematiky v podobě řeckého boha - Tada.

 Ti dva se dali dohromady přes zákazy svých nadřízených a docela jim to spolu klape. Jen kdyby nebylo toho sexy domácího detektiva Coopera. I když má Heather chlapa, pro kterého by kdekdo vraždil, nemůže se Heather ubránit  myšlenkám o Cooperovi a jejich neexistující detektivní kanceláři Wellsová x Cartwright.



Heather má nového šéfa, který bohužel moc dlouho v práci nevydrží. N z vlastní vůle, ale někdo mu prostřelil hlavu. Aspoň, že se nedá tvrdit o sebevraždě. Jenže za jeho vraždu zatknou hlavního vedoucího odborů za práva pracovníků na Fischer Hall, do kterého je zamilovaná Heathřina kolegyně. Takže pátrání může začít.

Ale nebyl by to život Heather, kdyby se na ni nesesypal skoro celý život.

Tad jí málem položil otázku, o které prohlásil, že si ji nechá na správnou chvíli. 
 Jordan bude tátou.
 Táta pomáhá Heather s obnovením slávy pomocí pořadu pro děti s dětskými písničkami.
A s Cooperem se něco děje.

 Už by to asi nebyla Meg kdyby si pro nás nepřipravila takové vypečené chvilky a humorné poznámky. Kniha se mi líbí, stejně jako ty předešlé. Ve všech je energie a pocit pohody.

Hodnocení  -
 Mrzí mě, že je to poslední kniha ze série Heather Wells Mysteries, ale Meg možná ještě dovydá čtvrtý díl, ale o bližších informacích zatím nic nevím. Třeba se Fischer Hall už konečně zbaví nálepky  - Kolej smrti  -  ale o tom skutečně pochybuju. ;)

 ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

1 komentář:

  1. Meg plánuje ještě 4. a 5. díl. Má snad už podepsané smlouvy na vydání ;).

    OdpovědětVymazat