úterý 16. srpna 2011

Review - Crescendo






 Název knihy - Crescendo
 Autor - Becca Fitzpatrick
 Počet stran - 411
 Rok vydání - 2011
 Nakladatelství - Egmont









Anotace -
Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou.
Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství.
Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.


Reakce po dočtení - Kde je kurňa ten třetí díl!!!

Příběh - 
 v celku rychle navazuje na první díl, kdy se Patch a Nora dají dohromady a Patch se díky své lásce vzdal nárok na lidské tělo, čímž se stal Nořiným Andělem strážným.

 Zazvonil zvonec a pohádky je konec
Jenže vše není dokonalé navěky. V ten den, kdy se Nora přizná ke svým hlubokým citům k Patchovi se Patch začne chovat zvláštně a nato se příští den Nora dozví, že se Patch objevil u Marcie, což je Nořina nepřítelkyně na život a na smrt už od útlého věku. A tak se Nora snaží tomu přijít na kloub. Co tam sakra dělal? Jenže místo toho, aby Patch vše náležitě vysvětlil skoro nad tím jen pokrčí rameny a Nora se s Patchem rozejde. Teda mě by to taky štvalo, ale nevím... kdybych někoho milovala tak jako Nora Patche, tak se ho držím zuby nehty! 

Ale to není vše, co se v Nořině životě děje. Do města se přistěhoval dávný kamarád z dětství - Scott, který je čirou náhodou Nefilim. Jenže Noře na něm něco nesedí. Co má za lubem?  A proč někdy slyší hlasy svého otce? Je přeci mrtvý nebo není? 



Becca se skutečně postarala o děj, který je nabitý akcí. Když Nora zjistí, že Černá  ruka ( vůdce tajného spolku ) hledá vraha Chaunceyho, docela znejistí, ale pořád se snaží zjistit do čeho se vlastně namočila. Jenže proč se pořád všechno točí okolo Patche? Proč na něj Nora narazí na každém rohu? A proč s ním musí být pořád Marcie? 

 Kdo je Černá ruka?

Noru zaplaví menší žárlivost, když zjistí, že se Vee dala dohromady s Patchovým nejlepším kamarádem Rixonem. Zatímco Vee je šťastná a užívá si letního románku se Nora utápí ve smutku a stesku po Patchovi i otci.




Jenže aby se Nora snažila vstříc bolesti tak se snaží pomstít tím, že se objevuje na veřejnosti se Scottem tak, jako Patch s Marcie. Někdy mi Nořino jednání připadalo docela urychlené a postavené na hlavu, ale co člověk neudělá pro lásku?



Ale pak jsem už s Norou soucítila. Protože si mě Patch získal, tak jsem měla silné nutkání Marcie zakroutit krkem pokaždé, když si na Patche dělala nárok nebo se snažila o něco víc. Ale v příběhu musí být i nějaká ta mrcha, aby se to okořenilo. A pak možná i trochu chápu Marcie... teda ale jenom malinko.


Ale opravdu jsem byla úplně hotová, když se ti dva k sobě přiblížili. Cítila jsem z nich tu potřebu být spolu, ale pak se to nějak pokazilo a buď to skončilo hádkou nebo slzami.


Jenže za tímto se skrývá mnohem víc než si Nora mohla představit.



Hodnocení - 
 První díl se mi líbil. Opravdu. Ale tohle je teprve něco. Tady jsem cítilo to, co cítili knižní hrdinové a byla jsem z toho paf. Při závěru knihy jsem už skoro ani nedýchala. Vyznání Patche a příchod... tamtoho :D Prostě se mi kniha líbila, ale Becca nás opravdu napíná. Nemůžu se dočkat třetího dílu  - Silence. 

 ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

3 komentáře:

  1. Mě Crescendo spíš zklamalo než překvapilo. Ne že by to bylo vyloženě špatné a já se nudila, ale Hush, Hush mi přišel lepší. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi bych měla přestat číst recenze, protože si knihu pak chci hned koupit :D Vypadá to zajímavě, už jsem o tom taky slyšela, ach jo... zase mám nna co šetřit :)

    OdpovědětVymazat