čtvrtek 25. srpna 2011










Název  -  Velikost XL, kila navíc přibývají
Autor  - Meg Cabot
Počet stran - 303
Rok vydání - 2008
Nakladatelství  - BB/art






Anotace -
Bývalá popová hvězda Heather Wellsová se ve svém novém životě, v němž pracuje jako zástupkyně vedoucího koleje při New York College, docela dobře zabydlela. Přinejmenším ji tato kariéra nenutí, aby své ne zrovna podvyživené tělo halila do trapně obepnutých modelů. Dokáže se dokonce (jakžtakž) vyrovnat i s nadcházející svatbou svého bývalého snoubence a kolegy v oboru, o níž novináři hovoří jako o nejúžasnější svatbě celebrit za posledních deset let. Zato jí dělá starosti situace, k níž došlo v menze na její koleji – první den semestru tam totiž jedna z roztleskávaček ztratila hlavu. (I když je to vlastně trochu jinak, hlava je vlastně to jediné, co se z ní našlo, zato beze stopy zmizel zbytek jejího těla.)
Heather je obklopená hysterickými studenty, navíc se jí u dveří náhle objeví otec, jehož právě propustili z vězení, a její bývalý přítel ji bombarduje telefonáty, o které ona ani v nejmenším nestojí. A tak Heather s radostí využije příležitosti zahrát si znovu na detektiva. Pokud se jí díky tomu podaří na chvíli zapomenout na osobní problémy – a pokud jí v téhle situaci bude zase stát po boku ten úžasný soukromý detektiv, který je vlastníkem domu, v němž Heather bydlí –, tím lépe. Jenže stopa vraha vede našeho plnoštíhlého amatérského detektiva v sukních do značně temných míst. A pokud si Heather nedá pozor, mohla by se z tohohle dobrodružství stát její labutí píseň. 



Reakce po dočtení  - Tad? Ani náhodou - Cooper!!!

Příběh  -  
 je opět stejně zábavný a reálný jako v prvním díle této série o Heather Wellsové. V prvním díle jsme se dozvěděli, co byla zač ta šílená nadřízená Heather. Tak, a Heather měla pravdu. Holky tohle prostě nedělají, ale kdo udělal tak ohavnou věc, že se ve školní menze najde hlava nejoblíbenější školní roztleskávačky Lindsey? 

 


A Heather se pouští do dalšího vyšetřování, i když zprvu se nechává zviklat  svojí malou znalostí z minulého případu. Ale pustí se s vervou do dalšího dobrodružství a nezastaví ji ani fakt, že se v jejím životě objevil táta, kterého pustili z vězení. Nastěhuje se ke Cooperovi a k Heather. Heather tím není kdovíjak odvázaná. Ale nemůže říct důvod typu  - chtěla jsem být s Cooperem sama - a tak raději mlčí. 








 Aby Heather našla správného vraha, musí hledat i ty nejmenší detaily, proto musí vědět s kým vším Lindsey chodila a to není lehký úkol. Musí dokonce zajít i na mejdan univerzitního bratrstva za pomoci jednoho ze svých studentů. A Heather se dozvídá, že asi Lindsey nebyla takový anděl, za jakého ji všichni považovali, a že byla namočená ve víc věcech.





 ,,Je ti to jasně vidět na obličeji. Jeho možná ošidíš, ale svýho starýho tátu ne. Přesně tenhle výraz jsi mívala, když ti bylo devět a v televizi se objevil Scott Baio."

 Už víte o kom je řeč? Ano. Cooper Cartwright. Soukromý detektiv, domácí Heather, bratr jejího expřítele a malé zaláskované tajemství.
 Myslím si, že vztah mezi Cooperem a Heather už brzy vypluje napovrch, ale Meg nás pořád napíná jestli s tím domácím bude nebo ne.

Je hezká oddechovka číst příběh dospěláka.

Ani tady se pochody Heather nezměnili a to je moc dobře. Protože jsem si je opravdu oblíbila. Víte, každý není hubený a není kdovíjak oblíbený, ale Heather to takhle nenechává a pere se s životem co to jen jde. A opravdu jsem se smála, když se do různých chvilek objevil Gavin a pronesl ty svoje hlášky.

Hodnocení 
 Tahle série je prostě super. Všichni říkali, že Meg je skvělá spisovatelka a tak dále, ale po Mediátorovi jsem si nebyla tak jistá. Četla jsem z Mediátora pouze první díl, ale po téhle knížce už to vím! 


 ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺


  

                

1 komentář:

  1. Mě osobně tahle série moc nenadchla. Přečetla jsem jenom první díl. Ale jestli ti můžu něco doporučit tak zkus její další sérii Úspěná smolařka. Ta se mi fakt moc líbíla. A hodně se u ní nasměješ ;).

    OdpovědětVymazat